Søndag d. 5/1 2014
Morgenen started omkring kl 8, da ungerne vågnede og fik os andre ud af fjerene. Da vi havde fået gnedet søvnen ud af øjnene og konsumeret en lækker morgenmad, drog Mads og Bo ud på pistevisning sammen med guide Trine. Imens pakkede Kim, Anne-Mette og Hanne-Mie ungerne i adskillige lag varmt tøj for at proppe dem ind i den lille Yaris og køre op ad en yderst stejl bjergside for at finde et fint børne ski-område i den anden ende af Sölden by. Efter en ret så interessant opfart med en enkelt omvej eller to (Yarisens vinterdæk blev lige testet) endte vi tæt på et fint område, som vi ville have børnene ud på. Aviaya havde sine ski med og Milo blev placeret i kælken, som blev trukket af Hanne-Mie. Vi skulle et lille stykke nedad for at komme hen til T-liften så vi kunne komme op ad bakken. På dette korte stykke fik Hanne-Mie lige smagt på sneen et par gange, hviklet resulterede i at Milo også lige kom ud og nærstudere sneen lidt, men vi kom alle helskindet ned til bunden af liften. Dog var Aviaya ikke just i ski-humør, og Anne-Mette havde (smart nok) lige glemt sit liftkort hjemme i lejligheden. Derfor måtte Kim lige en tur tilbage til bilen og hjem i lejligheden efter liftkortet, mens Hanne-Mie og Anne-Mette legede lidt med ungerne. Dog var Aviayas humør ikke just i top, og efter kort tid endte vi inde på en cafe, hvor ungerne fik en varm cacao at holde varmen på, mens vi ventede på Kim.
Da Kim havde fået hentet liftkort og kommet tilbage til os andre, måtte vi dog atter engang vende tilbage til lejligheden, da Milo var meget meget træt og Aviaya meget meget sur. Resultatet blev at vi tog en middagsmad derhjemme i lejligheden med ungerne, hvorefter vi puttede Milo. Aviaya var imidlertid blevet i meget bedre humør, og Kim, Anne-Mette og Aviaya tog derfor igen op på pisterne, hvor vi mødtes med Mads. Bo var blevet træt efter en dejlig omgang pistevisning og tog liften ned til Hanne-Mie og Milo for at slappe af.
Det blev til 3 gode ture ned af den blå piste med Aviaya, som med højt humør blev mere og mere sej til at stå på ski (med Kim som støttende holder i bedste brede danskerstil og med baglænds plov (med resulterende “syreben” heraf)
Aviaya har måske endnu ikke lært at stå på ski selv, men til gengæld er hun allerede en hærdet afterski-kunde, da hun tre gange idag har været inde og få varm cacao med flødeskum – det er et hit!!
Den sidste nedfart var for Aviaya dog ret så kold, og derfor tog hun kabinen ned sammen med Kim, mens Mads og Anne-Mette snuppede pisten hele vejen ned til bunden af bjerget, inden vi alle samledes i lejligheden til en god omgang aftensmad. Milo havde i mellemtiden formået at holde Bo og Hanne-Mie fuldt beskæftiget efter sin middagslur. Den knægt minder grangiveligt om egernet Hammy fra “Over Hækken!!”.
Aftensmaden bestod af lidt rester af pasta og kødsovs fra igår, samt lidt pølser og spaghettig med brød til – en rigtig skiferie-aftensmad 🙂
Nu er ungerne puttet og sover sødt, og vi andre sidder og småsover i stuen, inden vi også skal i seng snart…