Søndag d. 10/1 2016
Så stod kalenderen igen på den årlige skitur med familien og Mads. Denne gang var destinationen Trysil i Norge. Vi startede med rendevous på Karlsbergvej 47 kl. 6.00, hvor vi fik det sidste bagage pakket ind i den efterhånden godt læssede Transporter. Herefter kørte vi til Frederikshavn, hvor vi i ro og mag fik os installeret med fyldt køletaske og spændte børn i en sofasektion på 8. etage. Selve færgeturen bød på lettere søgang de første par timer, men dog ikke værre end at selv Hanne-Mie klarede den uden at skulle ud og snakke i den store porcelæns-telefon 😉
Madpakken blev indtaget uden problemer, og kl. 18.30 lagde færgen til i skønne Oslo. Der var snevejr og vejene var glatte, men dette til trods var føret betydelig bedre end sidste år, og vi nåede allerede op til hytten ca. 22.30. Børnene blev hurtigt puttet i deres senge (Milo sov på sofaen – tror ikke at han registrerede at vi var ankommet før han vågnede op morgenen efter), og herefter fik vi læsset al bagagen ind i lejligheden. Der blev sat ting på køl osv, og SÅ stod den på en velkomst-øl, inden vi endelig kunne krybe til køjs omkring kl. 01.00.

Mandag d. 11/1 2016
Vi blev vækket af glade børn omkring kl. 8.30, og så fik vi ellers indtaget en dejlig morgenmad. Kim og Mads reconoserede området på ski for at finde ud af hvor der var skileje og skiskole til børnene. Herefter vendte de tilbage og tog ungerne med op til skiudlejningen (i bilen), så de kunne blive udstyret til skiundervisningen.
Da dette var klaret, ringede skiskolen og fortalte at Aviaya og Milo ikke behøvede at blive afleveret 2 forskellige steder til skiundervisning, som det ellers var planlagt, men at de kunne afleveres det samme sted, så det var dejligt. Desværre viste det sig så at undervisningen startede kl. 13.15 og ikke kl. 14.15 som vi havde regnet med, så vi fik lige pludseli meget travlt mde at proppe begge unger i skitøjet og få sendt dem med Kim afsted til skiskolen. Efter nogle hektiske minutter med stressede forældre og lettere mellemfornøjede børn, lykkedes det dog at få sendt dem på skiskole med Kim. Herefter kørte Bo, Mads og Anne-Mette over for at slutte sig til Kim og køre lidt sammen mens ungerne var på skiskole. Og det skal lige bemærkes, at Kim var den eneste der var nede og smage på sneen idag! 😉 Hanne-Mie holdt skansen hjemme i lejligheden imens. Efter endt skiskole (som for øvrigt gik rigtig godt for begge børnene), ville Aviaya lige vise far hvad hun havde lært, mens Milo gerne ville hjem i lejligheden samme med Mads og Anne-Mette. Dog nåede begge unger at få kolde hænder inden vi nåede frem til lejligheden, så de måtte lige tøs op, inden vi kunne sætte os til bords og nyde en kop varm cacao og flødeskum og lune gifler.
Resten af dagen blev der hygget max. i den lille lejlighed med spil, læsning og Ipad, indtil vi skulle spise. Aftensmaden stod på lækre Wraps 🙂 Og så var der ellers dømt afslapning indtil ungerne skulle puttes (ps. køjesenge er et hit blandt børn!). De gik temmelig hurtigt kolde, og så blev de voksne installeret i sofaen til lidt guf og tv-kigning. Klokken sneg sig op til midnat inden vi blev enige om at krybe til køjs. Godnat og sov godt!

Tirsdag d. 12/1 2016

Friske børn stod igen for morgenvækningen af hele lejligheden (bortset fra Hanne-Mie, som havde været oppe et stykke tid). Idag skulle Aviaya på et Level 2 – hold fordi hun er så god, mens Milo skulle afslutte sin ski-undervisning med en enetime sammen med ski-instruktøren Peter. Dette medførte en let presset plan, da Aviayas Level 2 var fra 10.45 til 12.15, mens Milo skulle undervises fra 13.15 til 14.15. Derfor skyndte Kim, Mads og Bo sig afsted med Aviaya, mens Hanne-Mie, Anne-Mette og Milo hyggede hjemme i lejligheden. Mens Aviaya fik undervisning, kunne drengene lige klare et par nedløb i det gode skivejr. Da Aviayas hold var færdig (og hun klarede den med bravour!), kom de alle tilbage til lejligheden og kunne lige nå en hurtig kop varm cacao med flødeskum, inden Kim igen hurtigt skulle ud af døren med Milo, så han også kunne nå at komme på skiskole. Mads tog lige et par ture på pisterne, og mødtes med Kim ovre ved børnebakken. Bo og Hanne-Mie gik en frisk tur over til børnebakken for at se Milo i aktion (det var dog svært for lillemanden at holde koncentrationen så snart han fik øje på mormor og morfar), mens Anne-Mette og Aviaya havde lidt kvalitetstid sammen i lejligheden med spil og leg, indtil de andre kom tilbage igen. Efter en (ret sen) frokost, blev der hygget lidt, og herefter snuppede Mads, Bo og Anne-Mette sig en hurtig skitur på lyspisterne, mens Kim påbegyndte aftensmaden (Kim og Anne-Mette skulle have stået for at lave aftensmaden sammen, men som den galante gentleman han er, tilbød han at lave aftensmaden selv, så Anne-Mette også kunne komme en tur på pisten idag :-)) Efter ca. 1½ times pisteløb, drog det fantastiske trekløver atter hjemad til lejligheden og kunne herefter nyde en lækker omgang “Kims væltede lokum” – det var sørme lækkert! Efter aftensmaden nåede Kim og Mads lige en lille times ski på lyspisten indtil den lukkede (og så liiiige een sidste tur efter at den officielt var lukket). Ungerne hyggede herhjemme med os andre, og de blev puttet uden den store ståhej, og herefter stod den på hygge, snolder og tv-kigning (nu er Kim og Anne-Mette også blevet opdateret på “Bedrag”). Og så var klokken sørme igen blevet midnat, inden vi ramte sengen – godt at vi har ferie!

Onsdag d. 13/1 2016
kl. 8.30 vågnede lejligheden op til dåd, og efter den obligatoriske lækre morgenmad, fik vi pakket Aviaya i skitøjet. Herefter kørte Aviaya, Kim, Anne-Mette, Mads og Bo over til skiskolen, mens Milo og Hanne-Mie hyggede med spil, slik og kildelege hjemme i lejligheden. Da Aviaya var blevet sikkert afleveret på skiskolen, drog de andre 4 videre på de lidt sværere pister, og vi nåede nogle rigtig gode nedløb, inden vi atter befandt os ovre på skiskolen, da Aviaya var færdig. Det skal dog siges at temperaturen var ca. -15grader, så det var med at holde alle fingre og tæer i fuldt vigør for ikke at blive kold. På den sidste nedfart inden vi mødtes med Aviaya, føltes det grangiveligt som om at selv bussemændene i næsen frøs til is! Aviaya var dog også blevvet ret nedkølet, så vi skyndte os op i varmestuen, så hun lige kunne blive lunet lidt, inden vi smuttede hjem til lejligheden og fik noget lækker middagsmad.
Efter maden havde Aviaya atter fået varmen, og hun var igen frisk på at komme ud og gøre pisterne usikre sammen med os andre. Bo og Hanne-Mie gik sammen over til varmehytten ved skiskolen, mens vi andre fik pakket ungerne i skitøjet, og herefter kørte vi et par ture på pisterne ned mod varmehytten hvor Bo og Hanne-Mie stod og så ungerne komme ned. Det skal siges at begge børn så sandelig har gjort fremskridt i år! Vi tog en velfortjent pause i varmehytten, hvor der blev gnasket chokoladebare og lunet handsker i mikroovnen, inden vi lige snuppede en enkelt nedfart mere inden vi atter smuttede hjem til lejligheden og gik ombord i en gang varm cacao med flødeskum og saltstænger. Som Aviaya sagde: Varm cacao med flødeskum er det jeg allerbedst kan lide ved skiferien! ;-).
Aftensmaden i dag stod på rester af “Kims væltede lokum” med pasta og flutes – det smager sandelig også godt på 2. dagen!
Efter lidt fælleshygge, blev ungerne puttet i sengene, og så stod aftenen på “Bluff” (og snolder, selvfølgelig;)) – det skal lige tilføjes, at Anne-Mette vandt samtlige tre runder!! 😀

Torsdag d. 14/1 2016
Morgenen startede lidt sent idag, da ungerne først rørte på sig omkring kl. 9.00 – så vi sov længe idag 🙂
Termometeret viste efter morgenmaden ca. -24 grader, så vi blev enige om at ungerne ikke skulle ud til formiddag, men måske ud senere på dagen, hvor de “kun” lovede -15 grader. Anne-Mette trak også følehornene til sig ved udsigten til en kold omgang skiløb om formiddagen. Derfor fik Kim og Mads lov til selv at drøne ud på de kolde pister og give den gas. Bo drog også ud og snupppede sig et par ture på pisterne tættere på lejligheden, mens ungerne og Hanne-Mie og Anne-Mette hyggede sig i den varme lejlighed. Omkring middagstid kaldte en noget afkølet Kim og Mads hjem over walkien til hytten, så vi kunne sætte en kop varm kafffe over og tænde op i pejsen til når de kom hjem, så de kunne blive tøet op igen. De havde haft nogle rigtig fede (omend kølige) ture ned af de stejle pister. Efter en omgang middagsmad, var Kim og Mads atter tøet nogenlunde op igen, og så var det tid til at ungerne også skulle en lille tur ud på pisterne. Da vi endelig havde fået moslet ungerne i al skitøjet, var Kim og Mads atter blevet godt varme :-). Hanne-Mie holdt skansen hjemme i lejligheden, mens vi andre drog ud med ungerne på pisterne omkring varmehytten, så vi kunne komme ind og blive tøet op når det blev nødvendigt. Det passede lige med at vi kunne tage med liften op, og så køre ned af pisten til varmehytten, hvor vi holdt en pause og fik en lille chokoladebar, inden vi tog en omgang til. Aviaya er blevet mega sej til at styre skiene, og hun kører snart som en prof! Milo og Kim fik afprøvet ski-selen idag med stor succes, og den lille gut styrede virkelig på pisten!. Efter et par nedløb, blev vi enige om at køre hjemover, så ungerne ikke nåede at blive for kolde. Aviaya var lidt i krise på vej hjem til lejligheden, men hun blev dog hurtig glad igen så snart vi fik hende ud af tøjet og vi fandt ud af at mormor havde bagt lækker kage og lavet varm cacao med flødeskum til os da vi kom hjem 🙂 Uhmmm, lækkert!
Eftermiddagen stod atter på hygge i lejligheden, og Mads og Bo diskede op med en lækker svensk pølseret til aftensmaden. Efter lidt aftenhygge og et afsnit eller to af “Gintberg på kanten”, smuttede vi ind i vores dejlige senge.

Fredag d. 15/1 2016

Det var oprindelig Hanne-Mie og Anne-Mette som skulle have stået for morgenmaden idag. Men eftersom Anne-Mette, Kim og ungerne først kom ud af fjerene kl. 9.00 (!?!), havde Mads assisteret Hanne-Mie med morgenmaden istedet. Vejret var skønt idag, og det var ca. -12/-14 grader og helt vindstille. Aviaya skulle på skiskole for sidste gang idag, og Kim kørte hende derned, mens Mads, Bo og Anne-Mette tog Milo med ud og køre lidt i ski-selen. DET er noget den lille gut kan lide! Efter at have afleveret en glad Aviaya på skiskolen, mødtes Kim med de andre, og vi kørte nogle ture på den grønne piste. Og Kim og Mads kunne også lige nå et par nedløb på nogle af de sværere pister, mens Bo, Milo og Anne-Mette hyggede på den grønne. Vi mødtes i varmehytten, og kunne herefter køre ned og hente en glad og stolt Aviaya i skiskolen. Hun havde fået et fint diplom med hjem – og DET skulle mormor se! Så vi vendte glade snuden mod hytten, hvor Hanne-Mie havde gjort klar til middagsmaden da vi kom hjem (selvom det var Kim og Bo, der skulle have lavet den). Efter en skøn middagsmad, var ungerne klar på at køre lidt mere på pisterne, og Bo og Hanne-Mie besluttede sig for at gå op til varmehytten, mens de andre tog på ski derover. Da vi mødtes derovre, kom Aviaya heldigvis i tanke om at der var afslutning for skiskolerne kl. 15, hvor børnene kunne få en medalje af Trysil-maskotten Valle. Så ved 15-tiden stillede ungerne og deres forældre sig op i køen til at køre ned af en lille slalom-piste, og derefter få en medalje og en high five af Valle i bunden af pisten. Aviaya var lidt nervøs for at skulle køre ned af pisten helt selv, men klarede det i meget fin stil. Og Milo kørte ned sammen med Kim, da han ikke var så god til at bremse endnu 😉 Efter at de meget stolte unger havde fået deres medalje, tog vi et sidste pit-stop i varmehytten, hvor vi delte en pose lune gifler, inden vi alle vendte tilbage til lejligheden for at få varm cacao med flødeskum (ja, det drikker vi en del af på sådan en skitur ;-)). Hanne-Mie og Anne-Mette lavede herefter koteletter i fad, mens de andre slappede af og hyggede. Efter endt aftensmad, blev ungerne installeret foran flimmerkassen til Disney Sjov, mens Kim, Mads, Bo og Anne-Mette atter engang trak i skitøjet for at få kørt lidt aftenskiløb på lyspisterne i bunden af fjeldet. Dette betød dog at vi skulle køre et lille stykke i bil for at komme til pisterne. Og lad os bare være ærlige – det var en relativ kold bil der skulle startes i 20 graders frost! Vi skrabede is af INDERSIDEN af ruderne! Men da vi kom frem, havde vi nogle rigtig gode nedløb på en superlækker velpræpereret piste. Dog var opfarten med knaplift ret lang og kold, så efter ca. 5 ture, besluttede vi os for at stoppe mens vi alle stadig kunne mærke vores fingre og tæer. Vel hjemme igen var ungerne puttet af Hanne-Mie (dog sov de ikke, og Kim og Anne-Mette nåede at sige godnat til dem), og vi kunne nu slappe af med en velfortjent kop Irish coffee og et (ret så tiltrængt) bad 🙂

Lørdag d. 16/1 2016
Igen rullede vi ud af sengen omkring kl. 9, og efter endnu en lækker morgenmad, fik vi pakket begge børn i skitøjet og vi tog en tur ud på pisterne, mens Hanne-Mie slappede af hjemme i lejligheden. Det blev til nogle gode og hyggelige nedfarter med glade og friske børn. De styrede pisterne for vildt! Vi tog tilbage til lejligheden lidt over middag, hvor vi nåede en rask lille sneboldkamp inden vi gik op og fik middagsmad (Mads og Bo fik vist givet hinanden godt med sne, mens Milo nøjedes med at spise det).

Middagsmaden blev indtaget i god ro og orden, og efterfølgende beordrede Hanne-Mie os atter ud på pisterne så vi kunne få kørt på skiene en sidste gang, inden lifterne lukkede (og så hun kunne få lidt ro i lejligheden;-)). Vi tog nogle fælles ture alle sammen på de grønne pister, og til sidst fik Kim og Mads “lov” til at ræse på de andre pister, mens Bo og Anne-Mette hyggede med Milo og Aviaya de sidste par nedfarter. Vi mødtes alle i bunden af pisten, og i samlet trop kom vi op i lejligheden til feriens sidste omgang varm cacao og flødeskum. Lækkert!!
Resten af dagen stod på bad og pakning af lejligheden, mens der også var tid til lidt hygge og lækker aftensmad, bestående af rester fra koteletter i fad og svensk pølseret. Ungerne blev puttet (men faldt absolut IKKE i søvn lige med det samme!). Alt der kunne pakkes blev pakket ned i Transporteren, så vi i morgen er klar til at tage afsted lige efter morgenmaden. Vi regner med at skulle køre kl. 7.30 i morgen tidlig, så i morgen kan vi jo desværre ikke sove til kl. 9 – men det var skønt så længe det varede. Tak for en skøn skitur 🙂