Lørdag d. 14/1 2023

Vi mødes alle på Karlsbergvej for at få pakket bilerne klar til afgang kl 14:30. Ca kl 14:35 kørte vi afsted mod Hirtshals for at være i god tid inden afgang. Vi viste ikke hvor mange som skulle med da rederiet Fjordline havde brilleret med at aflyse alle deres planlagte afgange inden d. 25/5-2023 (der er stadig en lille mellemregning som stadig ikke er afsluttet, da vi købte billetter på Black Friday, og de skal erstatte tabet på en aflyst afgang)

Vi ankom til Hirtshals rettidigt efter Bo både fik tanket sin Nissan og lettet sin blære. Vejrudsigten var lidt tvivlsom da der var lovet vindstød af stormstyrke så vi fik alle indtaget en søsyge pille for at være på den sikre side. Milo, Aviaya, Anne-Mette og Hanne-Mie boardede som gående passagerer og kom tidligt ind på færgen for at finde nogle gode pladser til os.

Overfarten foregik i god ro og orden – på trods af en smule vuggen. Efter at være kørt fra borde – og efter at være blevet tjekket af et hold meget grundige toldere, fortsatte vi ufortørnet mod Vrådal i silende regnvejr – som gled over i sne efterhånden som vi kom længere ind i landet. Vejene var temmelig glatte, og vi valgte at køre forsigtigt med ca. 50 km i timen. Så vi ankom først til vores hytte kl. ca. 01:30. Herefter fik vi hurtigt og effektivt læsset al bagagen ind i hytten og redt op. Efter en lille godnatøl, var vi alle klar til at krybe til køjs ved 2- tiden.

Søndag d. 15/1 2023

Dagen startede kl 08:00 da vækkeuret var indstillet til dette tidspunkt – så lettere klatøjede fik vi indtaget vores morgenmad, og mens Anne-Mette fik gjort ungerne klar til pisten, kørte Kim og Bo ned for at købe liftkort til alle mand.

I nattens løb var der faldet omkring 15 cm dejlig nysne, og solen skinnede fra en blå himmel og ikke en vind rørte sig, da vi klikkede skiene på og drog med den første lift. Den første nedtur foregik på Danskerbakken, hvor vi lige snuppede et par nedløb for at få styr på hvordan det nu lige er man håndterer sådan et par planker under fødderne.

Herefter var ungerne klar på at tage stoleliften op til toppen og køre et par ture ned på den fine og dejlige blå piste.

Aviaya brillerede med årets første Grarage sale, hvor vi lige måtte samle ski og stave op fra pisten, inden hun atter kunne drøne videre i højt humør. Herefter var det Anne-Mettes tur til at smækkysse pisten, så hun måtte også lige børstes fri for sne, inden turen fortsatte. Milo havde vist pådraget sig en balance-virus, for så snart han bremsede, syntes hans krop åbenbart at den lige skulle smide sig ned -til ret stor frustration for kroppens ejermand. Men heldigvis fik han styr på det efter et par nedfarter, og da vi drønede mod hytten til middagsmaden, var humøret højt.

Efter middagsmaden – bestående af resterne af vores tur-sandwiches – kunne størstedelen af selskabet godt mærke trætheden. Dog ikke Kim, som frisk og frejdigt hoppede i skitøjet igen for at straffe pisterne inden de lukkede ned for natten. Så mens Kim fik kørt nogle gode nedfarter, blev der hygget og slappet af i hytten. Milo og Anne-Mette fik bygget en fin snemand, og mødtes med Kim da han kom tilbage fra dagens nedløb.

Herefter stod den – vanen tro – på varm cacao med flødeskum og kage. Man skal jo ikke pille ved gode traditioner 😉 Aftensmaden bestod af sammenkogt med ris – lækkert!

Resten af aftenen blev brugt i hytten, hvor der blev hygget, lavet lektier og spillet. Nu er klokken lidt over 22, og vi er i DEN grad klar til at hoppe i kanen og få indhentet lidt af den søvn vi ikke fik i går nat! God nat og sov godt.

Mandag d. 16/1 2023

Omkring kl halv ni begyndte vi så småt at få øjne, og vi stod op til en fantastisk frostklar morgen med blå himmel og glimtende hvid sne overalt.

Da morgenmaden var indtaget, kørte Bo og Hanne-Mie en tur for at købe brænde og stearinlys, mens Kim, Anne-Mette, Aviaya og Milo smuttede i skitøjet og drønede ud på de velpræpererede pister. Vi måtte dog dele pladsen på pisterne med en dansk efterskole klasse – men de fik i den grad baghjul af ungerne. Og vi overhalede adskillige unge der plovede sig tøvende ned af pisterne i bedste nybegynder stil – det havde vi simpelthen ikke tålmodighed til at vente på, og de blev overhalet i fuld fart og med højt humør -især af Milo, der havde fået smag for fart.

Efter et par dejlige nedfarter, begyndte Aviaya at blive kold, og hun ville derfor gerne tilbage til hytten og få varmen. Dog var Bo og Hanne-Mie i Kvitseid for at hæve penge og handle. Derfor måtte Aviaya og Anne-Mette lige i pit i varmestuen i bunden af pisten, indtil de kunne komme ind i hytten. Heldigvis kunne de fordrive tiden med at grine af førnævnte efterskoleelever der forsøgte at lære at plove på Danskerbakken!

Da Bo og Hanne-Mie var hjemme i hytten igen, drog Anne-Mette og Aviaya tilbage til hytten for at slappe lidt af, mens Kim og Milo fik kørt lidt flere gange på pisten. Vi samledes alle i hytten til middagsmaden, og derefter hoppede Bo også i skitøjet for at køre lidt i det gode vejr. Vi fik kørt nogle skønne nedfarter, indtil Aviaya atter begyndte at blive kold, og Kim fulgte hende tilbage til Hanne-Mie i hyttens varme, mens de andre lige snuppede et parnedfarter mere, indtil Kim kom retur og indhentede dem.

Vi måtte konstatere at Milo nu for alvor har fået smag for at vende snuden mod dalen og drøne nedad i en allerhelvedes fart. Der bliver ikke tid til mange pauser i løbet af en nedfart, hvis det står til ham, og vi havde af og til lidt problemer med at følge med – især morfar kunne godt mærke i lårene at antallet af pauser blev minimeret😊

Omkring 15-tiden var gassen dog også gået af Milo, og han og Morfar fulgtes ad hjem til hytten, mens Kim og Anne-Mette lige nåede en enkelt medfart mere på den blå piste, som var stort set mennesketom.

Vel tilbage i hytten nød vi en omgang varm cacao og Morfars hjemmebagte kringle -mums!

Mens Aviaya lavede matematiklektier sammen med mor (det er bare det VÆRSTE!!!), Lavede Kim og Bo aftensmaden, som i dag bestod af en ordentlig omgang lækker risengrød. Senere fik vi spillet Partners og hygget, inden sengen atter kaldte på os. Godnat og sov godt!

Tirsdag d. 17/1 2023

Vi vågnede til næsten 30 centimeters dejlig frostkold nysne! Mand hvor lækkert🤩 Og oven i købet stod morgenmaden idag på friskbagte hjemmelavede morgenboller – hvad mere kunne man egentlig ønske sig? – det skulle da lige være en stolelift som fungerer!

Fulde af forventningen om skønne nedfarter på pister med ren puddersne, hoppede Kim, Anne-Mette, Milo og Morfar i skitøjet og ræsede over mod liften, mens Mormor og Aviaya slappede af hjemme i hytten. Dog måtte vi konstatere at stoleliften var i færd med at blive rullet tilbage og stolene taget af. Vi overhørte en ansat fortælle en anden skiløber at de skulle have kabiner på istedet. Det kunne vi godt leve med, og vi fordrev derfor tiden med at køre lidt på Danskerbakken, mens køen til stoleliften langsomt blev længere og længere.

Bedst som de havde fået afmonteret alle stolene, begyndte de så at sætte stolene PÅ igen!😳 Nå, men så fordrev vi da atter tiden med skiløb på Danskerbakken, mens de fik sat samtlige stole på liften igen. Nu var Milo dog begyndt at fryse, og Morfars lår var lettere brugte, så de drog hjemad mod hytten, mens Kim og Anne-Mette tog nogle flere ture på Danskerbakken, mens vi længselsfuldt holdt øje med hvornår stoleliften åbnede, så vi kunne komme op og få noget RIGTIG skiløb.

ENDELIG lod de os komme i stoleliften og vi hoppede fulde af forventning ombord. Ca. halvvejs oppe stoppede liften, og vi måtte vente i ca. 5 minutters tid, inden den fortsatte.

Men det var det hele værd – Det var et skønt nedløb i ren puddersne. Anne-Mette måtte lige ned og smage på sneen en enkelt gang, da hendes ski lige borede sig ned i den bløde sne og væltede hende rundt.

Da vi kom ned til stoleliften, kunne vi dog konstatere at den var lukket for resten af dagen, da der åbenbart var væltet et træ ned over en strømledning – æv!! Slukørede måtte vi så vende snuden hjemad mod hytten, hvor vi fik lidt lækker middagsmad.

Men når nu at stoleliften er lukket, og man derfor ikke kan komme på ski resten af dagen, hvad skal man så få tiden til at gå med?

Bum bum….. Hvad med en tur i sauna og så ud og rulle sig i sneen bagefter? Joda, det lyder da som en fantastisk ide! Så Bo, Kim, Anne-Mette og Milo hoppede fluks i saunaen og derefter ud og rulle rundt i sneen under høje hyl og latterudbrud (stakkels naboer!) Heldigvis forevigede Hanne-Mie det hele på video til evigt minde herom😂

Efter en 4 ture i saunaen og sneen, trængte vi i den grad til et bad – og det tror vi faktisk også at resten af hyttens beboere var enige med os i.

Dagens aftensmad bestod af pasta og pølser med ketchup og sennep – et kulinarisk mesterværk, hvis vi skal sige det selv! Det blev Hanne-Mie og Anne-Mette der var kokke i dagens anledning.

Aftenen blev brugt på hygge og brætspil. Ungerne var med til Sequence, og vi nåede også et par runder Partners med Hanne-Mie og Anne-Mette som sikre vindere😀

Onsdag d. 18/1 2023

Dagen startede som sædvanlig med lækker morgenmad, hvor vi ængsteligt kunne kigge ud af vinduet og holde øje med om stoleliften nu kørte. Det gjorde den heldigvis til stor glæde for os alle sammen🤩

Kim og Anne-Mette og ungerne hoppede fluks i skitøjet for at komme på pisterne, mens Bo og Hanne-Mie besluttede sig for at gå turen ned til stoleliften for at se ungerne når de kom ned af pisten.

Vi fik nogle rigtig gode nedløb, og Milo blev mere og mere klar på at prøve at køre ned ad den sorte, upræpererede piste. Kim havde været nede af den under det første nedløb, og kunne konstatere at det var noget af en udfordring, som Milo nok ikke liiiige skulle kaste sig ud i uden at have prøvet at køre offpiste (jvf. dagens Garage sale).

Derfor ville Milo prøve at køre lidt offpiste på dagens anden nedfart – med det resultat at han væltede rundt og ikke kunne komme ud af offpisten uden hjælp fra far. Han blev noget udmattet af at mase rundt i den tunge sne, og da vi nåede ned i bunden, ville en træt Milo gerne med Mormor og Morfar hjem i hytten og hvile sig indtil frokost.

Aviaya fortsatte dog ufortrødent sammen med mor og far, og vi skal da lige love for at tøsen også har styr på skiene. Efter en lidt forsigtig start, drønede hun også ned af pisterne i rasende fart – så sejt!

Hjemme i hytten nød vi en lækker middagsmad, hvorefter Morfar og Milo atter kom med ud på pisten – Milo under nogle protester, da han blev ret frustreret over at hans briller duggede. Men vel ude på pisten igen, blev han atter i godt humør, og gav den fuld gas nedad.

Efter et par rigtig fine nedløb i det skønne vejr, ville Milo dog gerne hjem i hytten igen, da han blev lidt kold. Kim fulgte ham hen til hytten, mens Aviaya, Anne-Mette og Morfar hoppede i liften igen og tog en tur mere. Kim var hurtig til at aflevere Milo hjemme ved Mormor, og han nåede at indhente de andre i bunden af pisten. Herefter blev det til endnu et par gode nedløb, inden Aviaya og Morfar også blev enige om at smutte hjem i hytten og slappe af. Kim og Anne-Mette nåede lige 3-4 ture mere, inden liften lukkede, og så vendte de snuden hjemad mod varm cacao og kanelsnurrer.

Nu skulle Milo ud og kælke på den kælk som vi havde fundet i skuret. Så Kim, Bo og Anne-Mette hoppede i vintertøjet (Kim dog i sine sommersko) og smuttede ud for at køre lidt på det nederste af pisten og på Danskerbakken. Det blev til et par hyggelige nedfarter for Milo og en enkelt nedfart for Kim og Anne-Mette (stakkels kælk), inden det blev så mørkt at vi atter vendte hjem til hyttens varme. Så var der dømt afslapning i hytten, og Aviaya fik – under protester – lavet dagens matematiklektier, mens aftensmaden – rester af sammenkogt med ris og flutes – blev tilberedt af Kim og Hanne-Mie.

Aftensmaden blev indtaget – dog kun under protest af Milo, som havde spist sig mæt i småkager og kanelsnurrer. Og så drønede ungerne op på deres værelser for at slappe af, mens de voksne tog et par runder Partners. Her skal det lige tilføjes, at Hanne-Mie og Anne-Mette endnu er ubesejrede!😉

Torsdag d. 19/1 2023

Vi stod op til en lidt køligere dag denne morgen, termometeret viste -7 grader, så vi skulle lige have lidt ekstra tøj på for at holde varmen. Efter endnu en lækker omgang morgenmad var vi klar på at indtage pisterne. Hele holdet af skiløbere var samlet fra morgenstunden og vi fik testet lidt flyvehop til stor underholdning.

Det blev til tre gennemløb før ungerne begyndte at fryse lidt og gerne ville hjem. Kim kørte Milo og Aviaya hjem i medens Anne-Mette og Bo kørte en tur mere inden Kim støde til gruppen på toppen efter et hurtigt nedløb. Vi besluttede at prøve den nyåbnede skovpiste, som egentlig var en rød piste, men det var vist bare den tusch som der var mest farve i for den skulle nok have været grøn. Under alle omstændigheder var det en hyggelig tur, og Kim nåede da også lige elegant at bakke sig selv ud af pisten og ned i den dybe sne – til vældig underholdning for os andre, da han havde noget af en kamp med at komme op på pisten igen.

Herefter tog vi tilbage til hytten for at nyde en lækker frokost. Vi kunne jo lige så godt få det spist😉

Efter maden trængte Bo og Aviaya til en pause, mens resten af holdet sluttede ud for at snuppe nogle flere nedløb i det skønne vejr. Milo var blevet bidt af at hoppe, og til sidst lykkedes det ham at lande et hop – totalt sejer!!

Efter denne bedrift ville Milo også gerne hjem og få varmen igen i hytten, så han blev fulgt hjem, og derefter tog Kim og Anne-Mette lige en tur ned af den blå og den røde skovpiste, inden lifterne lukkede og det blev tid til varm cacao.

Kim og Bo tog sig af dagens aftensmad, der bestod af pandekager og klatkager – SÅ lækkert! Efter aftensmaden fik vi samlet hele flokken omkring et spil Partners – som Milo og mor vandt😀 Og SÅ var det da vist også sengetid!

Fredag d. 20/1 2023

Dejlig frostklar morgen med duft af nybagte boller – mums. Hanne-Mie og Bo havde igen brilleret med et skønt morgenbord for at få holdet ladet max op til den sidste dag på ski. Temperaturen var faldet yderligere til -10 grader så vi skulle pakkes godt ind for at holde varmen.

Men vejret var fantastisk, og ikke en vind rørte sig, da vi godt pakket ind i gåsegang vraltede mod liften til dagens første nedløb.Vi startede ud med et nedløb på den blå piste, hvor det lykkedes Milo at overtale mor til at prøve skihoppet. Utroligt nok lykkedes det hende at lande det – nok mest til hendes egen overraskelse😂.

Herefter tog vi ungerne med en tur på skovpisten, hvor vi nød det skønne landskab gennem skoven. Dog blev ungerne lettere afkølede, og da vi nåede ned i bunden, var de klar til at komme hjem til hyttens varme. Kim fulgte dem hjem til Mormor, mens Bo og Anne-Mette lige tog liften op igen. Efter to nedløb var det lykkedes Kim at indhente det forsømte, og vi var atter samlet til et par ture mere, inden kulden også fik os til at vende snuden mod hytten til et veldækket middagsbord og en varm brændeovn.

Efter middagen var ungerne atter klar til at komme på pisten, mens Bo valgte at give sine trætte ben fri og istedet skovle sne og rydde bilerne for ca. 30-40 cm sne, så de var klar til at blive pakket til turen hjem i morgen.Ungerne og Anne-Mette blev udstyret med varmeposer i handskerne for lettere at kunne holde varmen, og så tog vi et par dejlig nedfarter på den blå piste hvorefter begge unger blev kolde og de blev derfor fulgt hjem, så de kunne komme ind i varmen.

Kim og Anne-Mette valgte lige at udnytte den sidste time på ski ved at tage skovpisten et par gange og den blå piste en enkelt gang. På den sidste nedtur fik Kim lov til at vælge piste – med det resultat at vi kort efter stod på toppen af den upræpererede sorte piste og kiggede ned. Lad os bare konstatere at Anne-Mette var riiiimelig udfordret på vejen ned, og hun scorede nok ikke lige point for stil og elegance – MEN hun væltede ikke! (og så nævner vi ikke noget om de 7-8 gange hvor hun kun lige med nød og næppe holdt sig på skiene). Men man skal jo også udfordre sig selv en gang imellem😊

Efter denne halsbrækkende oplevelse, cruisede vi hjemad på den blå piste til hytten, hvor der ventede varm cacao og kanelsnurrer.

Inden aftensmaden fik i stort set pakket alt skiudstyr et væk for i år, og Aviaya fik – nødtvunget – lavet sine matematiklektier. Aftensmaden var idag særlig luksuriøs, da vi fik en skøn 3-retters menu bestående af rester af pandekager, rester af klatkager og rester af sammenkogt med ris – what’s not to like?

Aftenen gik med lidt oprydning og nedpakning og afslapning. Vi snuppede endnu et spil Partners, hvor Milo og Mor endnu en gang tæskede de andre (og bare lige lidt bonus-info: Anne-Mette har ikke tabt et eneste spil Partners på denne tur!)

Lige nu arbejder vi hårdt på at udrydde det sidste brænde, og få tømt de sidste rester af slik og chips og diverse drikkevarer, inden vi hopper i seng for natten. Jo mindre vi skal pakke ned og tage med hjem jo bedre 😉